welcome-banner
All News
article-headline
General13 years agoRaistlin

A Swede story in Korea, A Jinro tale - Swedish


jinro-240-2.jpg

jinro-240-3.jpg
Stort grattis till semifinal-platsen! Så här 24 timmar senare, har du lyckats förstå vad du har uppnått?

- Hmm, både ja och nej - någon sa till mig att detta är det längsta en 'foreigner' har nått sen ElkY, vilket är häftigt!

Vilka tankar snurrade runt i din skalle när choya gav upp i andra matchen. Med bara en match kvar att vinna för att nå semifinalen, kände du dig bekväm, eller tror du att du låste dig?

- Jag kände mest lättnad för jag låg så mycket efter i den matchen på många punkter. Jag försökte att inte fucka upp det med att ta ut segern i förskott, men det var svårt.


Vad tror du att du kunde gjort bättre i den tredje matchen? De där phoenixarna, tror du att du hade kunnat vinna om du scoutat dem?

- I jag tror jag borde ha tagit min tredje bas innan jag massade istället för att massa upp innan jag tog min tredje - på grund av positionerna.

Vad hände i fjärde matchen?

- I jag såg inte att han avbröt byggandet av sitt Nexus, trots att jag scannade. Sen så trodde jag att han gick 4-gate i början, så jag gjorde inget motangrepp när jag hade möjlighet.

Du såg hans dark templar tech i femte matchen tack vare din scoutande reaper. Berätta mer om den build ordern, och hur du kom på den.

- Mm, oGsHero rekommenderade den till mig när jag letade efter build orders att använda på Blistering Sands, och den passade min stil väl. Du scoutar, anpassar och försöker spela safe.

Du verkar väldigt lugn i varje game du spelar.

- Jag var inte lugn alls, mitt hjärta pumpade och jag gjorde massor av misstag jag inte hade gjort annars under en mindre tvingad sits. Tack och lov hände det samma sak med min motståndare så våra misstag gick plus minus noll.

Du verkar tänka väldigt mycket när du spelar, är meta-game en viktig faktor för dig?

- Inte när jag väl spelar, men självklart när jag förbereder mig. Dock när jag tränar inför en specifik motståndare så brukar jag fokusera mer på själva spelaren och inte "medel-Protossen".

ogsmc-240.jpg
Nu när du ska möta oGsMC i nästa match, som jag antar du har spelat massvis av matcher mot i träningsmatcher, hur känns det att möta honom? Hur kommer du förbereda dig?

- Jag tycker det känns bra, det betyder att en av oss kommer vara i finalen. Hade varit optimalt on vi hade mötts i finalen, men bracketsen tillät det inte så vi sa att vi skulle ses i semifinalen. Jag kommer träna precis som vanligt, jag kommer bara inte kunna fråga honom om tips som jag normalt gör, haha.

Du sa i en intervju att dina chanser mot MC är låga, hur kommer det sig att du känner så?

- För att han är den bästa Protossen i världen, vilket jag har sagt i några månader nu. Jag säger ofta till honom att PvT inte är obalanserad, men HAN är. Jag kommer göra mitt bästa så får vi se vad som händer.

Hur känns det att ha uppnåt S-Class?

- Känns grymt, men jag vill nå längre om jag kan!


Hela världen hejar på dig nu, hur har du märkt av folkets stöd?

- Massvis av människor, både koreaner och icke-koreaner, kommer upp till mig både före och efter varje match, vilket är riktigt häftigt.

jinro-240-1.jpg
Vad för stöd får du från din familj?

- Min pappa och min bror kollar på alla matcher, och alla har hejat fram mig. Som de flesta vet nu så skickade min mamma en mössa till mig precis innan Round of 32, och jag har burit den enda sen dess. Jag tror den för tur med sig.

I Round of 32 mot Moon så 'turtlade' du en hel del på Scrap Station. Hade du planerat det redan innan, vetandes att en WarCraft 3-spelare antagligen skulle vara svagare i 'late-game'?

- Nä, det var mest baserat på kartan. Attackerar du för tidigt är du alltför öppen mot motangrepp, och på grund av svårigheten att sätta tryck tidigt på den kartan så är en zerg-spelares ekonomi väldigt stark, så även om man dödar hans tredje bas med tidig agression så är det oftast inte värt det.

"All in-strategier tråkar ut mig, och jag tror ärligt talat att de inte kommer fungera i ett långsiktigt perspektiv hur som"
Du verkar inte vara rädd för att spela normala macro-matcher, istället för att köra all in-strategier som resten av Terran-spelarna i GSL. Varför?

- För att all in-strategier tråkar ut mig, och jag tror ärligt talat att de inte kommer fungera i ett långsiktigt perspektiv hur som. Jag tycker också att jag är som starkast i late-game.

Vi såg en ganska kritisk Day9 i en av sina tweets: "GSL: Där koreaner spelar förfärligt och cheesar varje gång, skakar på huvudet när de förlorar som om det vore en jämn match! Mer Jinro plz". Tror du att fler och fler spelare kommer gå över till en mer stabil spelstil som du i nästa säsong?

- Jag tror att förr eller senare kommer spelare ha för bra försvar mot cheese för att det ska funka, eller så kommer det en patch. Vi kommer fortsätta se all in-strategier, men inte som standard - de kommer slängas in för att hålla sin motståndare ärlig.

Vad saknar du mest av Sverige? Kommer du åka hem över julen?

- Familjen, svenska frukostar. Nej, förmodligen inte. Men om jag vinner GSL så kommer jag åka. Om jag vinner GSL har jag $85,000 USD att spendera - och börjar då med flygbiljetter. Om jag inte vinner känns det som slöseri. Jag skulle kunna ha råd men det känns mer ansvarsfullt att inte åka. Hur som helst så gillar jag Korea så det är inte som att jag skulle få en tråkig jul, haha.

Låt oss hoppas att du vinner då så att du kan njuta av en härlig jul! Vill du säga något till dina fans på GosuGamers och även dina svenska fans?

- Tack för allt stöd, det är alltid uppskattat. Det är alltid kul att komma hem efter en match och läsa allas reaktioner (även reaktionerna från folket i publiken!).
Author

All Esports

Entertainment

GosuBattles

Account