Jump to content

Problem: OCZ Agility3 SSD & Shuttle XPC

12 replies to this topic
  • Please log in to reply

#1 Danny89

Danny89

    Dendi Pudge

  • Advanced Member
  • 587

Posted 18 April 2012 - 04:33 PM

Any1 using both of these or perhaps have knowledge on these products?
I am having some problems with my PC (freezes randomly during DOTA2) & i think it may be due to the combination of these 2 products (where the BIOS stated my SSD as IDE rather than AHCI/RAID & it will only run at SATA2 3.0Gbs rather than the supposed SATA3 6.0Gbs)..
  • 0

#2 7_ShininGAngel

7_ShininGAngel

    Dendi Pudge

  • Advanced Member
  • 573
  • 1

Posted 18 April 2012 - 04:57 PM

You mean BSODs?
Check OCZ website, they got a firmware update for all sandforce 2281 driven SSDs (I believe Agility3 uses Sandforce 2281), they used to have frequent BSODs.
Oh and btw, you need to have the SSD in AHCI mode not IDE mode for the firmware update.
  • 0

#3 Danny89

Danny89

    Dendi Pudge

  • Advanced Member
  • 587

Posted 18 April 2012 - 05:29 PM

No BSOD, it just freezes with the sound repeating nonstop..

I tried changing to AHCI mode, but still it shows as [IDE: OCZ Agility3 ...] in the Boot menu..

It is also run as SATA2 rather than SATA3..
  • 0

#4 ngazirrrrrrrrrrrrr

ngazirrrrrrrrrrrrr

    ZSMJ Medusa

  • Advanced Member
  • 3779
  • 1

Posted 18 April 2012 - 11:33 PM

Get a quote.
  • 0

#5 bekantantua

bekantantua

    Mania Earthshaker

  • Advanced Member
  • 335

Posted 19 April 2012 - 12:15 PM

2012-04-19 00:33, ngazi wrote:
Get a quote.


there you go
  • 0

#6 ngazirrrrrrrrrrrrr

ngazirrrrrrrrrrrrr

    ZSMJ Medusa

  • Advanced Member
  • 3779
  • 1

Posted 19 April 2012 - 06:36 PM

Of course you can come back and update after you do.
  • 0

#7 Danny89

Danny89

    Dendi Pudge

  • Advanced Member
  • 587

Posted 21 April 2012 - 07:01 PM

2012-04-19 00:33, ngazi wrote:
Get a quote.


?
  • 0

#8 ngazirrrrrrrrrrrrr

ngazirrrrrrrrrrrrr

    ZSMJ Medusa

  • Advanced Member
  • 3779
  • 1

Posted 22 April 2012 - 12:51 AM

Go to a shop and ask them to look at it and give you an estimate of what they think it takes to fix it. It should be free.
  • 0

#9 Danny89

Danny89

    Dendi Pudge

  • Advanced Member
  • 587

Posted 22 April 2012 - 01:06 PM

tis brand isnt available in Malaysia..
btw it's called a Quotation afaik..
  • 0

#10 7_ShininGAngel

7_ShininGAngel

    Dendi Pudge

  • Advanced Member
  • 573
  • 1

Posted 22 April 2012 - 08:24 PM

You sure you have plugged it in a SATAIII slot?
You may want to check if your motherboard BIOS has a firmware update aswell.
Might fix the AHCI, IDE problem.
  • 0